Banánkenyér
Amerikában és Angliában gyakran készítenek banánkenyeret, amit szívesen fogyasztanak vajjal megkenve. Ez a nagyszerű édesség akár le is fagyasztható. Túlérett banán felhasználására is kiváló.
Hozzávalók:
- 14 puha vaj
- 14 dkg cukor
- 2 nagy tojás felverve
- 14 dkg finomliszt
- 1 teáskanál sütőpor
- 2 nagyon érett banán pépesítve
- díszítéshez: 5 dkg porcukorból készült cukormáz és egy marék szárított banán chips
Elkészítése:
1. LÉPÉS: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. LÉPÉS: Vajazz ki egy 2 kilós kenyérformát, és béleld ki sütőpapírral az alját és az oldalát.
3. LÉPÉS: A 14 dkg puha vajat és a 14 dkg porcukrot fényesre és habosra keverjük. A tojásba belekeverünk egy kicsi lisztet, és lassan a vajas porcukros keverékhez adjuk.
4. LÉPÉS: A maradék lisztet elkeverjük a sütőporral, és a fenti keverékhez öntjük, végül a 2 pépesített banánt is hozzáadjuk.
5. LÉPÉS: A keveréket simára keverjük, és beleöntjük az előkészített formába.
6. LÉPÉS: Kb. 50 percig sütjük a süteményt, de ezt többször érdemes ellenőrizni, mert az idő a sütő típusától függően változhat. Tűpróbával érdemes megnézni, hogy elkészült-e. Akkor jó, ha a tészta már nem ragad a tűre.
7. LÉPÉS: Pihentessük a formában a süteményt 10 percig, majd helyezzük el egy rácson.
8. LÉPÉS: Az 5 dkg porcukrot 2-3 teáskanál forró vízzel elkeverjük, hogy folyós cukormázat kapjunk.
9. LÉPÉS: A folyós cukormázzal megkenjük a tészta tetejét, vagy villával végigcsöpögtetjük és egy marék banánchips-szel díszítjük.
Forrás:
bbcgoodfood.com
Ez a cikk eredetileg a SzínesVilága magazinban jelent meg!
További cikkeket ITT OLVASHATSZ !
Cikkajánló