Tepsiben sült sárgarépa

Tepsiben sült sárgarépa


Tepsiben sült, fűszeres, mézes répa:

A sütőben édesre karamellizálódik. A méz és a fokhagyma már sokszor bizonyított együtt, a répát is még ízletesebbé teszik. Az egészséges, kalóriaszegény zöldség talán sütve a legfinomabb, hisz megkaramellizálódik.
Az édes és sós ízekhez a zöld fűszerek is illenek. Kínálhatod a sült répát húsok mellé karcsúsító köretként, hisz jóval kevesebb kalória van benne, mint a krumpliban.

Fűszeres, mézes répa hozzávalók:

4 közepes sárgarépa 3 evőkanál olívaolaj,
3 gerezd fokhagyma, 2 evőkanál méz,
2 szál kakukkfű, 1 evőkanál koriandersóbors.

Előkészítése:

A sárgarépát pucold meg, vágd egyforma nagyságú darabokra, és alaposan mosd meg.
Az olívaolajat keverd össze a mézzel, add hozzá az átpréselt fokhagymát, a sót, a borsot.

Elkészítés:

Rendezd a répákat zsiradékkal kikent tepsibe, és öntsd rá a mézes keveréket.
Ügyelj arra, hogy mindenhova egyformán jusson belőle.
Szórd meg kakukkfűvel és korianderrel. Süsd 180 fokos sütőben 30-35 percig, amíg a répa megpuhul és megpirul.

Fogyaszd egészséggel!

Ez a cikk eredetileg a SzínesVilága magazinban jelent meg! 
További cikkeket  ITT OLVASHATSZ !

 

 
Tetszett a cikk?

 

Cikkajánló

További cikkek »